VibroVideó

Teherbeesés segítése, szülés után - Vibrációs tréning - Vibrációs tréner Vibrocity

Ingyenes próbaedzes
Teherbeesés segítése, szülés után
Teherbeesés segítése, szülés után

Teherbeesés segítése, szülés után

Vibrózz a babáért!

Napjaink egyik legnépszerűbb és leghatékonyabb edzésformájáról, a vibrációs tréningről sokan nem is tudják, hogy nagyban segítheti a gyermekáldást és a fogantatást. Vagyis néhány híreszteléssel ellentétben nőgyógyászatilag nemhogy ártalmas, sőt! Bizonyos esetekben kifejezetten ajánlott a használata!

A 3D-ben rezgő padon edzeni ugyanis nem csak kiváló alakformáló és ízületkímélő mozgásforma, hanem a teherbeesés előtt javasolt is.. A vibrációs tréner orvosi műszer, elsősorban sérülések utáni rehabilitációra használják többek között az Országos Sportegyészségügyi Intézetben is. A szakorvosok szerint azonban az eszköz használata pozitívan hat a női szervezet működésére is: a vibrózás vérbőséget okoz, ezzel pedig javítja a petevezetékek átjárhatóságát. A vibráció befolyásolja a hormonális folyamatokat is: rendszeres edzés hatására több ösztrogén termelődik. Az ösztrogén az a nemi hormon, amely szabályozza a menstruációs ciklust, és a méhnyálkahártyák megfelelő vastagsága is rajta múlik. Ha nehezebben megy a teherbeesés, szervi elváltozások nincsenek, mindenképpen érdemes tehát kipróbálni a vibrotréninget, mint gyógyszerektől mentes, segítő kúrát, amely elősegítheti a petesejt beágyazódását.

„Sok esetben anyagcsere zavarok, eltolódott testösszetétel is útjába állhat a sikeres fogantatásnak. A vibrációs tréninggel csodákat nem ígérünk, és azt sem, hogy ki lehet kerülni az orvosokat, de mindenképpen hozzá tudunk járulni az egészségesebb babaváráshoz” –magyarázza Magyar Orsi, a VibroCity Vibrációs Tréningszalon szakembere. „A vibrózás hatására bizonyítottan optimálisabb lesz az alapanyagcsere, a zsírszövet aránya csökken az izomszövettel szemben, ezek a változások pedig mindenképpen segítik a teherbeesést. Ráadásul mindehhez csupán heti 3x20 perc edzésre van csak szükség, szemben a költséges és gyakran időigényes egyéb kezelésekkel, terápiákkal” –mondja az edző.

A tréningek hatására a várandósság is komfortosabb lesz. Bár pocakosan nem szabad a rezgő padra állni, de az idejében megerősített hát és gátizmok meghálálják a törődést, és kevesebb fájdalmat okoznak akkor is, amikor a megnövekedett terhelést kell bírniuk. 

A VibroCityben edzők ráadásul bízhatnak abban is, hogy a terhesség után könnyebben regenerálódik a szervezetük, hiszen javul az izomszövetek rugalamssága, és az alhas izmai is megerősödnek. Szülés után már 6 héttel újból fel lehet állni az edzőpadra. A tréning okoz ugyan izomláz szerű érzést, de nem savasítja az anyatejet, így szoptatós mamáknak is kiváló mozgásforma, ráadásul fél órát szinte minden pici kibír, míg a mamája magára is szakít egy kis időt, hogy újból bomba formába lendülhessen.

Partnereink
Edzőink